Aktuelt fra Winorg

Datadrevet innsikt- Google for organisasjoner

Organisasjoner samler opp store mengder data. Data som kunne vært brukt til å forstå medlemmene eller giverne bedre om man bare hadde fått tak i dem.

Det kan være vanskelig å forstå måten data er organisert på i store systemer

Heldigvis finnes det løsninger. Winorg har de siste årene utviklet vår Analytisk Informasjonsmodell (AIM)

«Forutsetning for analyser er tilgang til data»

Logikken kan være komplisert, og det tar tid å bygge erfaring. Ofte kan det være vanskelig nok bare å få tilgang til dataene, og spesielt vanskelig blir det om man har behov for å koble data fra flere systemer.

Heldigvis finnes det løsninger. Winorg har de siste årene utviklet vår Analytisk Informasjonsmodell (AIM) som leveres som en skytjeneste hvor organisasjonsdata blir enkelt tilgjengelig for analyse, rapportering og maskinlæring.

Brukervennlighet og rask respons har vært viktige prioriteringer i arbeidet. På grunn av dette er informasjonen strukturert slik at det skal være enkelt og ukomplisert å bygge rapporter og dashboards med verktøy som Microsoft Power BI, Tableau eller Qlik. For Power BI er det til og med laget en stor mengde standard dashboards med nøkkeltall for forskjellige typer organisasjoner. Disse kan man bruke som eksempel og jobbe videre med selv.

AIM løser problemet med å kombinere data fra flere kilder. Også fra kilder utenfor organisasjonen. Noen kilder er bygget inn som standard. Et eksempel på dette er at alle adresser i systemet vaskes mot landets offisielle adresseregister. Dette sikrer datakvalitet og gir oss mulighet til å påføre en rekke geografiske dimensjoner som igjen kan brukes til å koble mot andre datakilder.

Eksempler på dette kan være data fra Statistisk Sentralbyrå, valgresultater, meteorologidata, nabolagsprofiler etc. Endelig er det enkelt å utvide analysemulighetene.

Er Winorg AIM google for organisasjoner? 

Abonner på vårt nyhetsbrev