For oss med interesse for organisasjoner!

 

 

 

Abonnere på vårt nyhetsbrev

CRM dagen Stockholm og skattefradrag tilbake i Sverige

 

Det var totalt 7 foredrag a 20 minutter med påfølgende 20 minutters mingling mellom hvert foredrag. Dette ga oss god tid til å prate med organisasjonene som deltok. En spennende dag, med mange gode spørsmål, interesse og et engasjement fra organisasjonene.

Deltagerne var humanitære organisasjoner og vi loddet ut 2 gratis rådgivningstimer som en del av vårt bidrag til Giving Tuesday.

I Norge hadde vi eget arrangement på selve dagen for Giving Tuesday, 3 desember,men for de svenske organisasjonene tok vi turen over i forrige uke for å ta en prat, og se hva vi kan bidra med.

I Sverige har vi Frälsningsarmén som kunde og vi startet vårt Sverigebesøk med å bistå med skattekjøringen som nå igjen er aktuell for Sverige.

Det har vært opphold ett par år, og nå i første omgang gis det skattefradrag for perioden 15 august 2019 og ett år fremover. Det var derfor viktig å så enkelt som mulig ha en løsning som ikke kostet kunden mer enn nødvendig og som var oppe og gå med kort frist. Med noen små justeringer for svenske krav kunne vi benytte vår eksisterende løsning og selve skattekjøringen rullet på fint, og fil var levert inn til Skatteverket og godkjent før kl 17.

En veldig lettet rådgiver og superbruker kunne dermed ta en velfortjent pause og nyte en fantastisk solnedgang fra fikarommet øverst i bygget til Frälsningsarmén.

 

 

Neste dag gikk turen først til Amref Flying Doctors Sverige. Dette er en humanitær organisasjon med hovedkontor i Nairobi, Kenya og kontorer over hele verden.

De jobber med varig helseforandring i Afrika og på Stockholmskontoret traff jeg Sofie og Maria. De vant en gratis rådgivingstime i innsamling og vi fikk pratet om deres behov og ønsker. Hvilke muligheter finnes i markedet rundt innsamling og automatisering, hvordan kan de digitalisere flere rutiner; for eksempel TM-kampanjer for å skaffe nye faste givere mm. Ett engasjerende møte og vi lærte mer om en, for oss ny, organisasjon i Sverige. Neste gang vi kommer til Stockholm tar vi turen innom for å snakke mer fag og se på løsninger for de på Winorg sin plattform for giverorganisasjoner.

Neste organisasjon for tur var Cancer- och Allergifonden (COAF) som vant en rådgivingstime i lojalitet og analyse. Det viste seg at de uken før hadde sendt ut anbud på ny løsning og var i prosess med å finne en CRM leverandør som de kunne vokse med. Vi tok derfor turen innom mest for å bli litt bedre kjent og se om dette var noe som vi kunne bidra med for dem, og kjenne hverandre litt på pulsen. Vi traff Katarina, verksamhetssjef og Melinda som er ansvarlig for giverservice og innsamling. Felles engasjement for innsamling og CRM gjorde at tiden gikk raskt og vi konkluderte med at her burde vi sjekke om det var aktuelt med ett samarbeid.

Vi liker oss i Stockholm og håper på flere muligheter for samarbeid i tiden fremover.

Leser du dette og er en svensk organisasjon, ta kontakt, vi kommer gjerne på besøk og snakker fag og løsning med Winorg.

Mvh

Anne Sofie, senior rådgiver 

 

Innsamling Skattefradrag Frälsningsarmeen