Abonnere på vårt nyhetsbrev

Er du datadrevet?


Alle snakker om datadreven markedsføring om dagen. Det er ikke mer komplisert enn at man bruker de data man har på givere og medlemmer, til å drive mer effektiv rekruttering, innsamling eller lojalitetsbygging. Her er Winorgs fire tips til hva du bør tenke på!

1. Sørg for god datakvalitet.

God bruk av data er grunnlaget for god drift og bedre lønnsomhet. Det begynner med datakvalitet.

Sørg for at dine data er oppdatert ofte nok og nøyaktig nok. Ha rutiner for adresseoppdateringer via sentrale adresseregistre, gjennomfør jevnlig dublettsjekk og dublettsammenslåing, og sørg for at alle innlesninger til databasen, av for eksempel innbetalinger og aktiviteter, gjennomføres med nøyaktighet.

Har du sørget for god datakvalitet, kan du være tryggere på at du tar beslutninger på riktig grunnlag.

2. Følg lover og regler.

GDPR er fortsatt godt stoff på seminarmarkedet. Men det trenger ikke være veldig komplisert.

Mye kan automatiseres, og har du god datakvalitet og gode automatiseringsrutiner kan du igjen være trygg på at du ikke tar vare på data du ikke har lov til. Det samme gjelder å holde kontroll på samtykker og reservasjoner til ulike typer henvendelser.

3. Bruk data for å segmentere bedre.

Ikke kast bort tid og penger på å henvende deg til de som aldri gir deg noe tilbake. Hvis du med gode analyser og god segmentering kan kutte 20 prosent av utsendelsene med post, uten at inntektene reduseres nevneverdig, har du spart store portokostnader.

Samtidig unngår du å irritere personer som uansett ikke var interessert i å høre fra deg, med unødvendige henvendelser.

4. Mål så mye du kan.

Hvilke nøkkeltall er det som egentlig er utslagsgivende for resultatet ditt?

Det er bortkastet sende tre purringer, hvis ingen noen gang responderer på den tredje. Det hjelper ikke at mange fyller ut webskjemaet ditt, hvis ingen av dem faktisk betaler kontingent- eller gavegiro.

Hvis du har satt opp gode målinger og setter deg inn i hvilke nøkkeltall som er viktige for din aktivitet, kan du sette inn tiltak der de faktisk utgjør en forskjell.

Hvor datadrevet er din organisasjon? Winorg kan hjelpe deg med gode systemer og god rådgivning som gjør din organisasjon mer effektiv og gir den bedre økonomi.

Vil du vite mer? Ta kontakt med din rådgiver eller send en epost til post@winorg.no.


Digitalisering